Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Den mest spektakulære episoden så langt

Se trailer på den to timer lange julespesialen av «Downton Abbey».

(Dagbladet): Tradisjon tro skal det også i år sendes en julespesial av den kritikerroste serien «Downton Abbey». Den to timer lange spesialepisoden vil vises på NRK1 klokka 20:45, 2. juledag, men allerede nå kan du se noen smakebiter fra den kommende og sesongavsluttende episoden.

Øverst i artikkelen kan du se traileren til denne julas spesialepisode.

Spektakulær episode Produsent for serien, Liz Trubridge avslører til Mirror at det i denne julespesialen ikke vil bli noen dødsfall - i motsetning til fjorårets dramatiske avslutning der karakteren Matthew Crawley døde kort tid etter fødselen av hans første barn.

- Jeg er så lei meg for det som skjedde i fjor, men hva skal man gjøre når man har en kjær karakter som ønsker å forlate serien. Men dette vil ikke skje igjen denne gangen, forteller hun til Mirror.

Trubridge kan også røpe at den siste episoden av sesong fire vil overraske mange:

- Den er uten tvil den største episoden vi noen sinne har gjort. Det er den mest spektakulære så langt, sier hun og fortsetter:

- Denne episoden er ikke satt rundt jula, og vi kommer ikke til å splitte familien og tjenerne denne gangen.

Kommer en femte sesong Etter julespesialen må dedikerte seere smøre seg med en god dose tålmodighet, neste sesong har nemlig ikke premiere før i slutten av 2014, ifølge Digital Times.

SESONG FIRE: Med årets julespesial avrundes sesong fire av «Downton Abbey». For en drøy måned siden ble det bekreftet at det vil produseres en femte sesong av programmet, men denne er ikke ventet å være klar for TV-skjermen før i slutten av 2014. Foto: NRK
SESONG FIRE: Med årets julespesial avrundes sesong fire av «Downton Abbey». For en drøy måned siden ble det bekreftet at det vil produseres en femte sesong av programmet, men denne er ikke ventet å være klar for TV-skjermen før i slutten av 2014. Foto: NRK Vis mer

Det er en drøy måned siden det ble bekreftet at det vil komme en ny sesong av den populære serien, som blir sett av i snitt 11,8 millioner briter hver uke, og 638 000 nordmenn.

- Vi lover som vanlig høyder og bølgedaler, med romantikk, drama og komedie, sa  Gareth Neame, direktør for Carnival Films som produserer serien for ITV.

Den Oscarvinnende forfatteren Julian Fellowes kommer tilbake for å skrive den femte serien, opplyser han.

DØDE: I fjorårets julespesial døde karakteren Matthew Crawley kort tid etter at han ble far for første gang. Seriens produsent kan røpe at noen uforutsette dødsfall ikke vil forekomme i årets sesongavslutning. Foto. Scanpix
DØDE: I fjorårets julespesial døde karakteren Matthew Crawley kort tid etter at han ble far for første gang. Seriens produsent kan røpe at noen uforutsette dødsfall ikke vil forekomme i årets sesongavslutning. Foto. Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media