Den mest spilte Grand Prix-låta:

Nordmenn er så Grand Prix-gale at NRK vurderer å droppe telefonavstemning med åpne linjer. Hele 1,3 millioner seere satt klistret foran skjermen lørdag kveld. 63 000 klarte å komme gjennom og gi sin stemme på telefonen, mens oppimot 440 000 fikk opptatt.

- Telenor-nettet har aldri vært så presset som under Grand Prix-avstemningen lørdag. De eksakte tallene på hvor mange som prøvde å komme gjennom får vi dessverre ikke inn. Det blir rett og slett for arbeidskrevende, sier ansvarlig for Grand Prix-avstemningen i Telenor, Alv B. Aronsen, til Dagbladet.

Telenor utelukker ikke at det var så mange som en halv million oppringninger til avstemningssentralen lørdag kveld.
- Vi fikk i alle fall bekreftet at Grand Prix er voldsomt populært her til lands, fortsetter Aronsen.

Dropper åpen linje?

Så stor er interessen at NRK nå vil vurdere om interessen for Grand Prix her i landet er for stor til å åpne telefonlinjene slik det ble gjort lørdag.

- Hvis for mange seere reagerer negativt på at de ikke kommer fram, er vi ikke tjent med et slikt system. Da er det kanskje smartere å begrense avstemningen, slik at bare enkelte grupper får anledning til å ringe, sier NRKs prosjektleder, Jon Ola Sand.

Telenor klarte å ekspedere om lag 6000 telefoner i minuttet, og det er maks utnyttelse av dagens kapasitet.

- Nettet kan selvsagt alltid bygges ut - og det vil det sannsynligvis også bli i takt med den teknologiske utviklingen. Men det er tross alt litt drøyt å gå løs på en gigantisk utbygging bare for et slikt årlig arrangement, sier Aronsen.

Han legger til at man under en slik innringing får den riktige vinneren - selv om mange ikke kommer gjennom.

- Populært

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har som mål å bruke folkejuryer for å avgjøre Melodi Grand Prix. Telefonavstemning ble for første gang brukt internasjonalt under finalen i Irland i fjor. Da baserte Sverige, Tyskland, England, Sveits og Østerrike seg på telefonavstemning. I Sverige ble det registrert 25 000 innringere, i Tyskland 80 000 og i England 250 000. I Sveits og Østerrike var det bare 10 000 innringere. 63 000 innringere i Norge ruver på statistikken, folketallet tatt i betraktning.

SKAPTE TELEKAOS: Lars A. Fredriksen, Elisabeth Andreassen og de andre artistene i Grand Prix fikk folk til å kaste seg over telefonene lørdag.
GP-vinner Lars A. Fredriksen.