Den moderne folksanger

LONDON (Dagbladet): Dido Armstrong (29) er en gammeldags folksanger i den elektroniske tidsalder. Når suksessartisten fra Islington i London går på scenen, gjør hun det med oppriktighet. Bandet er Didos beste venner - og verste fiender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med et elektro-organisk, perkussivt lydbilde inntar Dido for tredje kveld på rad BBCs gamle tv-teaterbygning i Vest-London. 29-åringen er en vever, usnobbete og atypisk stjerne med stor tilstedeværelse i egne sanger. Hun er der for og i sangene sine. Alt er fint, inntil Dido lar bandet sende konserten over i avdelingen for pompøst arrangert og intetsigende reklamebransje-triphop.

Vinner

Dido, som spiller på et for lengst utsolgt Rockefeller i Oslo 3. mai, er den kommersielle vinneren i den nye singer/songwriter-bølgen som for øyeblikket tar verden. Vi snakker om en akustisk låtskriverbølge, noe den svært så produserte Dido-plata strengt tatt ikke er. Men «No Angel»-albumet handler om det samme: tankefulle tekster og alvorlige sanger skrevet på kassegitar og framført med ærlighet og realisme. Folk, særlig jenter, kjøper Dido etter år med gjennomsiktig plastikk-pop.

Fargespekter

Dido er ingen puritaner. Hun går på scenen med et omfangsrikt band. Programmerte loops og perkusjon danner grunnlaget for et duvende, rytmisk og varmt lydbilde. Dido har håndplukket en gruppe kvalitetsmusikere som gir sangene liv og fornyelse. Med fiks instrumentering og smarte arrangementer skaffer de låtmaterialet større og mer groovy fargespekter enn på plata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer