- Den moderne kvinne er som en mann

Hun er målbevisst, sjef og fremadstormende. Er Stéphanie Dumont (30) den moderne kvinne? - Nei! En moderne kvinne er egentlig en mann, hevder hun: Selvopptatt, nevrotisk og høy på caffelatte. Og hun kan sitte på bilpanseret.

- Jeg håper jeg ikke er en typisk moderne kvinne. Jeg er mer sårbar, er ikke type karikatur. Men jeg har humor. Og jeg kan ikke lage kjøttkaker og surkål, sier Dumont, som er kreativ direktør og partner i reklamebyrået Bold TBWA.

Frøken Thomas Giertsen

Om den moderne kvinnen sier Dumont:

- Hun er kjemperotete, sikker på hvem hun er og har masse humor. Men Anne-Kat. Hærland er ingen moderne kvinne. Hun er en dårlig versjon av Thomas Giertsen, en kvinnelig versjon som må sikte bedre, påstår Stéphanie Dumont. Hun foreslår Giertsen som 90-tallets moderne kvinne.

- Skillet mellom den urbane mannen og kvinnen er i ferd med å viskes ut. Den moderne kvinnen er egentlig en mann. Thomas Giertsen er sjarmerende, søt, har humor, virker rotete og undervurderer kjærligheten, sier Dumont.

Og så var det det med bilpanseret.

- Hun blir ikke satt på panseret lenger. Hun kan gjøre det selv, og le av det, sier Dumont.

Større bryster

Hun mener den moderne kvinne på et eller annet tidspunkt forandret utseende.

- Hun har fortsatt to bryster, ett på hver side, men de har blitt større. Det må ha skjedd noe, sier hun. Den moderne kvinne er mellom 20 og 40 år.

- Hun gir Bridget Jones til alle mennene hun kjenner. Hun vil de skal forstå hvordan hun har det.

Den moderne kvinnen har et ambivalent forhold til venninner.

- Venninner betyr mye, men det er best hvis de er uten menn. De beste venninnene er de som ikke finner menn som er bra nok, sier Stéphanie Dumont.

Og mor er ikke så viktig.

- Mor er et fremmedord. Hun har ikke tid til mor, for hun skal ut og feste, mener hun.

Ikke bare rosenrødt

Men alt er nok ikke like rosenrødt, heller ikke for den moderne kvinne.

- Hun blir lei av å våkne alene en dag. I forhold til sex vil hun ha mulighet til å velge. Hun prøver så godt hun kan å oppføre seg kynisk. Sannheten er at hun er sårbar, men hun skjønner det litt for seint, mener Stéphanie Dumont.

Dermed går det også dårlig med kjærligheten.

- Hun vil alltid strekke seg etter den store kjærligheten, men hun gir den ingen sjanse. Ingen lever nemlig opp til hennes krav. Dermed spiller hun seg selv ut, sier Stéphanie Dumont.

Hun mener den moderne kvinnen er selvbevisst og sterk.

HUN ER EN MANN: -mener kreativ direktør Stephanie Dupont i Bold TBWA reklamebyrå.