Den muslimske vekkelsen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Store delar av den muslimske verda gjennomlever no ein djuptgripande antivestleg vekkelse som viser seg på alle samfunnsplan. Med Egypt som utgangspunkt dokumenterer vi (fotograf/redigerer Mohammed Alayoubi og underteikna) gjennom filmen «Vekkelsen» denne nye religiøse oppvakinga i den muslimske verda.

Vekkelsen i den muslimske verda har mange slåande likskapar med vår eigen bedehuskultur. Det kan vere mange årsaker til denne vekkelsen, men teikna ser ein overalt. Arabiskkunnige merkar det til dømes når ein snakkar med folk. Folk flest flettar ein heil masse religiøse utsegner inn i det daglege språket, og på gata i Kairo er no sløret langt meir framtredande enn på veldig mange år. Drosjesjåførane spelar ikkje musikk i bilane sine lenger, i staden har dei kassettar med moralske formaningar frå imamen og forteljingar om livet til profeten. Og folk ber meir enn før. Dette har mellom anna den konsekvensen at store delar av samfunnslivet stoppar opp fleire gonger om dagen. Vi snakkar om ein brei og djuptgåande vekkelse, men der det store fleirtalet av dei truande er fredelege menneske som er mot vald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer