Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den nakne sannhet

Over 7000 mennesker stilte opp i Spencer Tunicks nyeste kunstverk.

Hele Avenida de la Reina Maria Cristina i Barcelona var fylt av nakne mennesker i dag. Anledningen var den amerikanske kunstneren Spencer Tunicks siste påfunn. Han ville lage en sjø av menneskekropper midt i byen.

Allerede klokka fire i natt begynte folk å strømme til. De kledde av seg i en bygning, og var nakne i over en time mens Tunick instruerte dem til å posere stående, liggende, krøllet sammen og mens de klemte hverandre, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

- Jeg ville at folk skulle føle seg ukomfortable for å ha demonisert kroppene sine. Jeg ville at de først skulle være ukomfortable, så oppdage at det bare er hud. jeg skapte en elv av kropper. Det var et fantastisk rose og solbrunt teppe, sier kunstneren selv.

Irene Mohedano (34) stilte opp i kunstverket sammen med sin fem måneder gamle datter.

- Dette er et virkelig kunstverk. Dette kan være min eneste mulighet til å delta i noe slikt, så jeg måtte benytte meg av det, sier hun.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media