Den nakne sannhet

Fenomenet med nakne nyhetsopplesere brer om seg.

Fra neste uke av får britiske fjernsynsseere servert den nakne sannhet i daglige nyhetssendinger fra

The Naked news. Unge studiovertinner skal lese opp dagens meldinger mens de gradvis kler av seg, varsler selskapet Get Lucky TV.

Ifølge en kunngjøring fra selskapet denne uken skal det hele skje i svært så smakfulle former. Britene vil lage sin egen versjon av en type nyhetssendinger som først dukket opp i Russland i 1999, og raskt spredte seg til Canada.

- Vi vil vise stor forsiktighet i dekningen av visse emner, som for eksempel døden, sier Samantha Pake i Get Lucky TV. Hun påpeker at hun selv har svart belte i karate, så vel som universitetseksamener i psykologi og zoologi, og dermed ikke kan avfeies som en bimbo.

Kollega Lily Kwan forteller at hun fikk nakenjobben i Get Lucky TV nærmest ved en tilfeldighet.

- Jeg studerte egentlig til tannpleier, da jeg fant ut at jeg trengte en mer kreativ måte å utvikle kreativiteten min på, opplyser hun.

I Russland og Canada blir de nakne nyhetene presentert av mannlige så vel som kvinnelige opplesere. I Storbritannia, derimot, er det foreløpig bare jentene som skal kle av seg mens de leser opp dagens nyhetstelegrammer, trafikkmeldinger og børsnoteringer.

(NTB)

NAKED NEWS: Lily Kwan og Sam Page kler av seg i The Naked news premieresending i London 11.august.