Nordmenn og været: Bokutdrag

Den norske besettelsen for værmelding

Franske Lorelou Desjardins (34) kom til Norge i 2010. I hennes bok blir vi med på ei reise gjennom morsomme historier der hun forteller om sitt møte med oss nordmenn og våre vaner. Her er et utdrag fra boka.

Å VÆRE ELLER IKKE VÆRE NORDMANN: Lorelou Desjardins bok «En frosk i fjorden» tar for seg den oppgaven det er å forsøke å bli norsk, en satirisk og morsom reiseskildring i nordmenns vaner og uvaner. Foto: Tom Stalsberg
Å VÆRE ELLER IKKE VÆRE NORDMANN: Lorelou Desjardins bok «En frosk i fjorden» tar for seg den oppgaven det er å forsøke å bli norsk, en satirisk og morsom reiseskildring i nordmenns vaner og uvaner. Foto: Tom Stalsberg Vis mer

Været er uforutsigbart hele året i Norge, men den norske våren er underlagt den norrøne guden Frøy, som rår over fred, velstand, virilitet og ikke minst solskinn og godt vær. I løpet av våren er Frøys humør ganske skiftende, noe som betyr radikale forandringer i været - det går fra regn til hagl til strålende solskinn på en og samme dag. Våren i Norge er som å leve sammen med en bipolar mann som påvirker humøret i hele landet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer