Nordmenn og været: Bokutdrag

Den norske besettelsen for værmelding

Franske Lorelou Desjardins (34) kom til Norge i 2010. I hennes bok blir vi med på ei reise gjennom morsomme historier der hun forteller om sitt møte med oss nordmenn og våre vaner. Her er et utdrag fra boka.

Å VÆRE ELLER IKKE VÆRE NORDMANN: Lorelou Desjardins bok «En frosk i fjorden» tar for seg den oppgaven det er å forsøke å bli norsk, en satirisk og morsom reiseskildring i nordmenns vaner og uvaner. Foto: Tom Stalsberg
Å VÆRE ELLER IKKE VÆRE NORDMANN: Lorelou Desjardins bok «En frosk i fjorden» tar for seg den oppgaven det er å forsøke å bli norsk, en satirisk og morsom reiseskildring i nordmenns vaner og uvaner. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Været er uforutsigbart hele året i Norge, men den norske våren er underlagt den norrøne guden Frøy, som rår over fred, velstand, virilitet og ikke minst solskinn og godt vær. I løpet av våren er Frøys humør ganske skiftende, noe som betyr radikale forandringer i været - det går fra regn til hagl til strålende solskinn på en og samme dag. Våren i Norge er som å leve sammen med en bipolar mann som påvirker humøret i hele landet.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer