Den norske filmhøsten

Så sikkert som at bladene faller fra trærne, er det at det om høsten alltid kommer en rekke nye norske kinofilmer.

-  Filmene kommer i månedsskiftet rundt september. Det er flott at det er mange. Det virker energisk og som om kreativiteten blomstrer i norsk film. Det eneste som blir problematisk, er at alle filmene vil ha rommet for seg selv samtidig, sier kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen.

-  Hvorfor kommer alle samtidig?-  Det er enkelt. September er den beste tida for kino. Folk er tilbake i byen, og har tid til å se film. Jeg skulle selvfølgelig ønske at det kom like mange hele tida, men det er nok ikke mulig.

-  Er det et problem at alle vises samtidig?-  Det behøver ikke være det, men hvis filmene blir for like, blir det et problem. Har man både en folkekomedie, et drama og en historisk film, så går folk på kino. Jeg håper årets filmer skiller seg mer ut fra hverandre. Det gjorde de ikke i fjor. Bransjen ble fornærmet da jeg sa det, men - vel - alle som ikke var i bransjen kunne se at fjorårets norske filmer var for like. Som sagt, jeg håper årets filmer skiller seg mer ut.

-  Så du har ikke sett noen av dem?-  Jeg har sett den siste Elling-filmen. Og den har jeg stor tro på, i mine øyne er det den beste av de tre filmene om Elling, sier Moræus Hanssen.

KINOSJEF: Ingeborg Moræus Hanssen