Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den norske opera krangler med vekterfirma. Saksøkes for millioner

Partene møtes i Oslo tingrett tirsdag.

SAKSØKES: Den norske opera & ballett. Foto : Sara Estiri / Dagbladet
SAKSØKES: Den norske opera & ballett. Foto : Sara Estiri / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Vi mener dette er et anbud som vi burde fått, og har gått til sak for erstatning av våre økonomiske tap, sier daglig leder i S.O.S. Event Securities, Jon Jacobsen, til Dagbladet.

Tirsdag møter sikkerhetsfirmaet Den norske opera & ballett i Oslo tingrett. S.O.S. Event Security mener de har lidd et økonomisk tap på minst 2,2 millioner kroner som følge av at de ikke fikk tilslag da operaen la ut vektertilsynet ut på anbud i 2014.

- Beviselig billigere

Det var vekterselskapet Nokas som gjennom fire år sto for tilsyn med et av Norges mest framtredende signalbygg, men etter en anbudskonkurranse stakk giganten Toma Gruppen, ved underselskapet Toma securites, av med kontrakten i januar 2015. Avtalen skal være verdt rundt fem millioner kroner årlig.

- Vi er beviselig billigere enn leverandøren som ble valgt, og er av operaen nektet innsyn i nødvendig dokumentasjon som ville avklart hvordan de har vurdert søknadene opp mot pris og gjennomføringsevne. Kontrakten er ute av bildet, så dette er kun snakk om erstatning. Dette er ikke det vi ønsket, søksmål er det siste vi vil, sier Jabobsen.

- Men vi hadde ikke gått til sak uten tro på å vinne, fortsetter han.

Avslått av retten

Ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett fra april 2016, som Dagbladet har fått tilgang til, har S.O.S. Event Securities tidligere søkt om innsyn i Toma Securitys «prisskjema og løsningsbeskrivelse», men kravet ble avslått.

Den norske opera & ballett ønsker på sin side en fullstendig frifinnelse. I et sluttinnlegg datert 17. januar, skriver advokat Helge Follestad blant annet at Toma Security, av operaen, ble ansett som bedre på punkter som pris, kompetanse og kvalitet.

- Ingen kommentar

Innsyn i priser og løsningsbeskrivelse anses som en forretningshemmelighet, hevder Follestad videre, og ber også om at saksomkostningene dekkes.

Markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Den norske opera & ballett, Kenneth Fredstie, ønsker ikke å kommentere påstandene til Jacobsen.

- I og med at saken kommer opp for retten i morgen, anser vi det ikke som hensiktsmessig å kommentere saken i media på nåværende tidspunkt, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling