GJEV PRIS: 23 norske langfilmer var mulige kandidater til den norske kortlisten. Nå står det tre kandidater igjen som skal kjempe om å representere Norge i Los Angeles i februar neste år. Foto: SCANPIX
GJEV PRIS: 23 norske langfilmer var mulige kandidater til den norske kortlisten. Nå står det tre kandidater igjen som skal kjempe om å representere Norge i Los Angeles i februar neste år. Foto: SCANPIXVis mer

Den norske Oscar-kortlisten er klar

Kortlisten med de tre norske langfilmene som er aktuelle norske Oscar-kandidater er nå klar.

De tre kandidatene er «Kongens nei» i regi av Erik Poppe, «Pyromanen» i regi av Erik Skjoldbjærg og Rune Denstad Langlos film «Welcome to Norway».

Anders Baasmo Christiansen har en ledende rolle både i «Kongens nei», der han spiller kronprins Olav og i «Welcome to Norway», der han er mottaksleder.

I alt 23 langfilmer var mulige kandidater til den norske kortlisten.

Produsentene for de tre filmene får nå presentere sine planer for en eventuell Oscar-kampanje for den norske Oscar-komiteen. Komiteen avgjør deretter hvilken av de tre filmene som skal representere Norge i kampen om den gjeve statuetten for beste fremmedspråklige film. Den endelige norske Oscar-kandidaten offentliggjøres onsdag 7. september.

De endelig nominasjonene av det amerikanske filmakademiet offentliggjøres 24. januar neste år, og selve Oscar-utdelingen går av stabelen 26. februar.

NTB