PÅSKEKOS:  De som reiser utenlands i påsken kan glede seg over at Fremskrittspartiet og regjeringen har økt taxfreekvoten for alle som ikke kjøper tobakk, skriver stortingsrepresentant for Frp, Tom E.B. Holthe.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅSKEKOS: De som reiser utenlands i påsken kan glede seg over at Fremskrittspartiet og regjeringen har økt taxfreekvoten for alle som ikke kjøper tobakk, skriver stortingsrepresentant for Frp, Tom E.B. Holthe. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Den norske påsken er unik

Økt taxfreekvote, og lavere avgifter for båtfolk og andre entusiaster, gjør at dette kan bli tidenes beste påske.

Meninger

Den norske påsken er unik, og få steder kan måle seg med Påske-Norge på sitt beste. Påsken er tiden for tradisjonell fjellferie med ski og klementiner, bypåske med gule påskeliljer, eller kanskje bare å nyte overgangen fra vinter til vår i nærmeste solvegg.

De som reiser utenlands i påsken kan glede seg over at Fremskrittspartiet og regjeringen har økt taxfreekvoten for alle som ikke kjøper tobakk. Det betyr at alle som vil kan ta med 6 flasker vin over grensen hvis de dropper brennevin og sigaretter. På toppen av dette kan man fortsatt ta med seg den avgiftsfrie kvoten på to liter øl og cider hver.

Påsken er for mange båtfolk starten på båtsesongen, og årets båtsesong blir sannsynligvis en av de aller beste. Fremskrittspartiet og regjeringen fjernet hele båtmotoravgiften i fjor, noe som betyr at folk sparer titusener av kroner. Selv en liten båtmotor på 9,9HK ble 2000 kroner billigere, og man sparer over 20.000 kroner på en båtmotor med 100 hester. Båtmotoravgiften var en byrde for båtfolk i hele 32 år etter at Arbeiderpartiet innførte den i 1978, og jeg er stolt av at Fremskrittspartiet har fjernet hele avgiften.

Påsken markerer mange steder også starten på veteranbilsesongen, og Fremskrittspartiet og regjeringen har fjernet hele engangsavgiften på veteranbiler. På toppen av dette kuttet vi i statsbudsjettet for 2015 engangsavgiften på Norges mest solgte motorsykkel med 30.000 kroner, og årsavgiften på campingvogner er fjernet helt.

Økt taxfreekvote, og lavere avgifter for båtfolk og andre entusiaster, gjør at dette kan bli tidenes beste påske. Jeg håper at folk unner seg litt ekstra i denne høytiden.