VERDENSPREMIERE: «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge» går nå på norske kinoer. Vis mer Vis mer

Den «norske» Pirates-filmen slaktes internasjonalt. Men nordmennene hylles av sjefen

Joachim Rønning og Espen Sandberg får skryt for innsatsen.

(Dagbladet): Onsdag hadde de norske regissørmakkerne Joachim Rønning og Espen Sandberg norsk premiere på sin tolkning av Hollywood-franchisen «Pirates of the Caribbean».

HAR LAGET STORFILM: Regissørteamet Joachim Rønning og Espen Sandberg er aktuelle med «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HAR LAGET STORFILM: Regissørteamet Joachim Rønning og Espen Sandberg er aktuelle med «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kritikken har vært blandet for «Salazar's Revenge». Norske anmeldere er forholdsvis positive, men i utlandet har kritikerne sablet løs på den femte Pirates-filmen, som opprinnelig hadde undertittelen «Dead Men Tell No Tales».

Slaktes internasjonalt

Særlig anmelderen i The New York Times omtaler nordmennenes prosjekt, som har et budsjett på 230 millioner dollar, i svært harde ordelag, og skriver blant annet at det er «såvidt den kan kalles en film».

Men hos sjefene er det derimot ros å hente for Rønning og Sandberg.

I et intervju med filmnettstedet Collider skryter filmens svært erfarne Hollywood-produsent, Jerry Bruckheimer, av den norske regissørduoen.

- De har en gave

- Historiefortellingen til Joackim og Espen er svært fingernem. De lagde en film som heter «Max Manus», som i bunn og grunn var et karakterstudium. Etter den gjorde de «Kon-Tiki» med interessante karakterer, sier Bruchheimer og fortsetter:

- Visjonen de hadde for «Salazar's Revenge» var i stor grad i tråd med vår, og utvidet til og med det vi trodde var mulig å gjøre med filmserien. For eksempel visualiserte de alle de digre sekvensene i filmen på forhånd og lagde storyboards. Alt det hentet de fra sin egen fantasi. De har virkelig en gave, skryter Bruckheimer.

Produsenten er ingen småfisk i Hollywood. Foruten de fem «Pirates of the Caribbean»-filmene har Bruckheimer blant annet suksesser som «Armageddon», «Black Hawk Down», «The Rock» og «Flashdance» på CVen, for å nevne noen av de totalt 100 produsentkrediteringene han står oppført med på Internet movie database.