Den nye antiamerikanismen

«Jeg må si meg litt enig i med artikkelforfatteren. Det er blitt en slags sport å gå løs på USA for alt mulig. Mye av kritikken er selvfølgelig på sin plass, men tendens mot unyansert, idelogisk føleri er påtagelig. Som eksempel kan jeg nevne en venn av meg som alltid som ryggmargsrefleks må påpeke USAs forkvaklede moral hver gang noen kommer i skade for å nevne andre betenkelige politiske regimers handlinger og opptreden. «Ja, men USA er ikke noe bedre,» sier han. Nei. Det er mulig det, men hva så? Bør alle tillates å være drittsekker fordi USA ikke er det perfekte etiske forbilde?

Captain

«En stor grunn til at antiamerikanisme er så utspredt er at det er så trygt å drive med det. Selv mange amerikanere tyr til antiamerikanisme. Og hvorfor det? Jo, fordi de vet at det ikke innebærer noen risiko. Man føler seg “stor" av å kritisere verdens største makt.

George«Jeg tror en av grunnene til den voksende anti-amerikanismen kommer av at vi har assimilert så mye av den amerikanske kulturen selv, og når det er sider med vår en kultur som vi misliker, så er det vel kanskje lett å skylde på USA, siden det tross alt er der mye av den moderne kulturen vår kommer fra.

Vi kunne jo like gjerne skylde på oss selv, for at vi har vært så villige til å ta til oss alt som kommer fra USA uten betenkeligheter, istedenfor å holde fast på det som er vårt eget.

Zanthius of Archania