Den nye barnevakten

Christine Malnes Mathisen er ny programleder i «Stå opp» på NRK.

Trøtte foreldre kan trygt plassere barna foran skjermen når vi sender på søndag morgen.

Christine Malnes Mathisen er alle barns nye barnevakt fra søndag 22. august.

Da sendes høstens første utgave av «Stå opp», et barneprogram som går fra åtte til ti på morgenen på NRK 1. Målgruppa er unger mellom tre og ni år, med hovedfokus på seksåringene.

Nesten Norge rundt

-  Vi skal lage et reportasjeprogram, nesten som et Norge rundt for barn, forklarer Mathisen.

De to timer lange sendingene vil bestå av tegneserier og filmer, som vises mellom innslag redaksjonen har produsert selv.

-  Vi reiser rundt og treffer både voksne og barn, og noen ganger dyr. Siden redaksjonen nå har flyttet til Tromsø, vil mange av stedene vi besøker være i Nord-Norge.

Men vi håper også å kunne reise til andre deler av landet og utover Norges grenser.

Vil aktivisere

Et av målene med programmet er å aktivisere barna:

-  «Stå opp» skal være et program man kan kose seg med, men vi har det hele tida i bakhodet at vi vil inspirere barna til å gå ut og gjøre noe selv etterpå.

Vi vil finne på ting de kan kjenne seg igjen i.

Christine hadde sin TV-debut som programleder i «Påskemorgen» på NRK 1, og gleder seg til å fortsette å jobbe med de yngste:

-  Det er en stor utfordring å jobbe med barn. Det er helt annerledes å snakke med dem enn med oss voksne. Ungene svarer jo ikke alltid slik man tror.

TIDLIG OPPE: Christine Malnes Mathisen tar over som ny programleder i «Stå opp», som sendes søndag morgen mellom åtte og ti.