Den nye Bond er blond

Sienna Millers kjæreste ny 007.

(Dagbladet.no): Daniel Craig er ansatt som den nye James Bond etter Pierce Brosnan, melder avisa Evening Standard i formiddag.

Craig har den siste tiden vært mest i media fordi han stjal kjæresten Sienna Miller fra kompisen Jude Law.

Danket ut Bloom

Nå får han muligheten til å forføre mange flere, som Sir Ian Flemings karakter James Bond.

Craig var lenge et hett tips for bookmakerne, etter at han i forrige uke ble observert i en boksjappe i London der han spurte etter «Casino Royale». Dette er boken som snart spilles inn som den neste Bond-filmen.

Andre framtredende kandidater som har vært nevnt i diskusjonen er Ewan McGregor, Colin Farrell og Orlando Bloom.

Til slutt stod det mellom Craig og nykommeren Henry Cavill, ifølge Evening Standard. De to ble innkalt til en siste audition, der Craig gjorde best inntrykk.

Allerede i april ble Millers kjæreste nevnt som trolig arvtaker til Brosnan, men dette ble kjapt benektet av Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) studios.

SLIK SER HAN UT: Ville du gitt denne mannen en Martini? FOTO: SCANPIX/AP
SLIK SER HAN UT: Ville du gitt denne mannen en Martini? FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Produsentenes beslutningsvegring har ført til spekulasjoner om store tap for filmstudioet, siden innspillingen måtte utsettes.

Pengemaskin

Daniel Craig vil bli offentliggjort som den nye Bond senere denne uka. Det vil bli første gang i historien at Bond er blond.

Skuespilleren skal for øvrig ha uttalt at han misliker at Bond-filmene har begynt å handle like mye om teknologiske dingser som om følelser.

- Det er en diger maskin, som skaffer enormt med inntekter. Så hvorfor endre på noe som gir så store inntekter?, spurte han i et intervju nylig, ifølge Evening Standard.

Ifølge nyhetsbyrået har Bond huket inn drøye 27 milliarder kroner siden Sean Connery tok over rollen for drøye 40 år siden. Brosnans filmer stod for drøye 10 av milliardene.

Martin Campbell skal regissere den kommende Bond-filmen. Han stod også bak «Goldeneye» i 1995.

GA SEG: Pierce Brosnan følte han hadde gjort nok som James Bond.