Den nye Bond-filmen knuser rekorder

Og enda har ikke «Spectre» hatt premiere i USA.

KNALLTALL: «James Bond: Spectre» har hatt en spektakulær åpningshelg på flere kinomarkeder. Foto: SF Norge
KNALLTALL: «James Bond: Spectre» har hatt en spektakulær åpningshelg på flere kinomarkeder. Foto: SF NorgeVis mer

(Dagbladet): Den ferskeste James Bond-filmen i rekka, «Spectre», har hatt premiere på flere kinomarkeder verden rundt denne helga.

Og Daniel Craigs fjerde innsats som den engelske kultspionen skuffer ikke: «Spectre» setter rekorder omtrent overalt hvor den vises, inkludert i Norge.

80 millioner dollar, rundt 675 millioner norske kroner, har filmen spilt inn på få dager, melder bransjenettstedet Deadline.

I Storbritannia har filmen vært tilgjengelig for kinoseere en hel uke, og der har den begått den beste premiereuka for en kinofilm noensinne med en inntjening på 41,7 millioner pund, rundt 545 millioner norske kroner.

Ifølge Deadline har filmen foreløpig spilt inn 24,4 millioner kroner her hjemme. Norske Filmweb melder at «Spectre» ble sett av 178 000 nordmenn i helga.

Det betyr at den har gjort årets beste åpningshelg på kino i Norge, foran «Fifty Shades of Grey» med 146 000 og «Bølgen» med 136 000 besøkende de første dagene.

Det er faktisk den beste norske åpningshelga for en film siden 2003, kun slått av «Harry Potter og ildbegeret» (2005) og «Istid 2» (2006).

I Danmark åpnet «Spectre» til de beste tre åpningsdagene noensinne. I USA åpner filmen førstkommende fredag, 6. november.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram