Den nye Egon Olsen

Giertsen alene i nye miljøer, greit nok det.

TV: Thomas Giertsen lot seg bure inn i går kveld for fire døgn ved Oslo kretsfengsel, blant gamle kjenninger kalt Botsen. Nå er det ikke helt riktig at han var der døgnet rundt. Det er forbudt å overnatte i fengsel uten dom eller kjennelse, derfor ble vi nok lurt.

Ukritisk

Ingen skandalen. Giertsen har det med å smålure folk, det gjorde han også i «Torsdagsklubben».I motsetning til da viste premieren nå en noe mindre stressa Giertsen. Han evnet faktisk å lytte en smule til hva de innsatte hadde å si, sjøl om Giertsen til tider virket svært så påtatt naiv.Det å skli inn blant innsatte i et fengsel, for på en nærmest ukritisk måte lage underholdning, kunne kjapt bikket over i det smakløse. Det sitter faktisk et knippe ofre utenfor murene som en gang har vært utsatt for noen av disse menneskenes ugjerninger. Giertsen balanserte akkurat på linja. Han fikk overflatisk bra kontakt med flere av de relativt unge gjestebeboerne.

Fint avbrekk

Hensikten med besøket var ikke å avdekke forholdene ved et norsk fengsel, men for å underholde. De ansatte og innsatte likte nok å være med, og fikk et fint avbrekk fra monotonien. Og vi kikkere fikk nok en bekreftelse på at det er klart best å være utenfor rekkevidde til lovens lange arm. Thomas Giertsen ble ingen ny Thomas Mathisen i første episode. Det var ei heller meningen, men hva var egentlig meningen? Å få oss til å humre litt?. Jo da.Videre utover høsten skal Giertsen innom hjernekolonien Mensa, hjerneløskolonien Se og Hør, motorsykkeldisiplinene Holy Riders og et par andre miljøer han er nysgjerrig på. Det er lov, og dette kan ta seg opp - som det vel fortsatt heter.