Den nye gitarhelten ypper seg mot de store

Når en av Oslos bluesklubber feirer 20-årsdagen fredag, deler ett år yngre Magnus Berg scene med tre av Norges beste gitarister.

TILBAKE PÅ SVALBARD: Magnus Berg (19) er blitt en snakkis i bluesmiljøet i Norge. Her med sin mentor, amerikaneren Mike Zito (45 år i dag!), i Longyearbyen. De møttes der for fire år siden under Dark Season Blues, og i oktober ble det gjensyn. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
TILBAKE PÅ SVALBARD: Magnus Berg (19) er blitt en snakkis i bluesmiljøet i Norge. Her med sin mentor, amerikaneren Mike Zito (45 år i dag!), i Longyearbyen. De møttes der for fire år siden under Dark Season Blues, og i oktober ble det gjensyn. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONGYEARBYEN/OSLO (Dagbladet): 19-åringen fra Skiptvet er gitaristen Blues-Norge snakker om for tida - ikke minst etter sine konserter på flere bluesfestivaler i høst.

I morgen, fredag, er han en blant et lite knippe gitarister som feirer at en av Oslos to bluesklubber, Østkanten, fyller 20 år. Den andre, Oslo bluesklubb, rundet 20 år tidligere i år.

«De fire store» På scenen står Vidar Busk, Amund Maarud, Daniel Eriksen - og altså Magnus Berg.

Busk og Maarud har vært kjent for et stort publikum i en årrekke, mens Eriksen sakte, men sikkert nærmer seg - særlig etter at han i år har mottatt både Spellemannpris og Notoddens Blues Festivals pris.

De har alle vært der Magnus Berg befinner seg nå, som ung og lovende - og per definisjon den norske bluesens framtid.

Longyearbyen Magnus er ganske ubeskrevet i Norge, men ble i september kåret til beste nykommer/debutant av leserne av amerikanske Blues Blast Magazine for fjorårsalbumet «Cut me Loose». Han har fått listeplasseringer og gode anmeldelser i USA, spilles på rootsradioen og har allerede gjort flere konserter der borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer