Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den nye hjerteknuseren

Glem Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og David Beckham. Nå er det Daniel Radcliffe, alias Harry Potter, som er hottest. Les hele historien om superstjernen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

5000 elleville fans møtte fram for å se stjernene i filmen «Harry Potter og de vises stein» da de kom på snikpremieren i Leicester Square i London. Mest populær var selvfølgelig hovedrolleinnehaver Daniel Radcliffe. Han ble møtt med øredøvende jubel da han viste seg.

- Det er helt uvirkelig å høre alle rope navnet mitt, sier han.

John Hurt, som spiller Mr. Ollivander i filmen, sammenlikner tilstandene med hysteriet rundt Beatles.

Det kan fort bli for mye for en 11 år gammel gutt som trosset foreldrene sine for å oppfylle drømmen om å bli skuespiller. For verken mamma Marcia Gresham eller pappa Alan Radcliffe ville at sønnen skulle satse på en karriere i filmbransjen.

Drømmen

11-åringen har drømt om å bli skuespiller siden han var fem år gammel. Første gang skuespillerkarrieren ble nevnt i seriøse ordelag, var mens foreldrene hadde invitert noen venner over på middag. Vennene mente at Daniel, som helst vil bli kalt Danny, burde prøve å kapre rollen som Oliver Twist i en tv-serie som skulle spilles inn. Mor og far syntes ikke det var noen god idé.

Men da en av vennene deres, Kate Harwood, skulle produsere et tv-program om David Copperfield i 1999, hadde Danny fått foreldrene på andre tanker.

- Mamma sendte et polaroidbilde av meg til BBC, selv om verken hun eller pappa syntes det var noen god idé.

Danny var på fem auditioner, og fikk til slutt rollen som unge David Copperfield.

Derfra gikk det bare én vei for gutten fra Fulham. Han ble skrytt opp i skyene, fikk gode kritikker og var på vei til et liv som superstjerne.

Energisk

- Han har spesielle kvaliteter siden han er så naturlig og uskyldig. Kameraet elsker ham, og de andre barna føler seg ikke truet av ham. Til vanlig er det en fryktet jobb å arbeide med barneskuespillere, men i dette tilfellet var det vidunderlig, sier Kate Harwood, som produserte David Copperfield-programmet.

- Han er både høflig og omtenksom. Han har sjarm, og er svært bekvem med seg selv. Han er full av liv, og svært energisk.

Danny fikk rollen som Harry Potter i knallhard konkurranse med andre barnestjerner.

- Vi vurderte usedvanlig mange talenter i rollen som Harry Potter. Prosessen var intens, og flere ganger fikk vi følelsen av at vi aldri kom til å finne noen som passet helt inn i rollen. Men da Dan ruslet inn i rommet, visste vi at vi hadde funnet Harry Potter, sier regissør Chris Columbus.

JK Rowling, som har skrevet bøkene, er helt enig med regissøren.

- Etter at jeg så Dan Radcliffe prøvespille for rollen, skjønte jeg at Chris Columbus ikke kunne funnet en bedre Harry Potter.

Millionær

Danny lå i badekaret da han fikk vite at han hadde fått drømmerollen.

- Pappa kom inn og sa «Gjett hvem de vil at skal spille Harry Potter?». Jeg begynte å gråte. Det var det beste øyeblikket i livet mitt, sier Danny.

Til tross for at 11-åringen allerede er millionær i britiske pund, er det ikke pengene som opptar ham mest.

- Det beste med å filme, er å få reise til mange forskjellige steder, og bo på hoteller. De har tv-kanalen Sky, og den har jeg ikke hjemme, sier han.

Spøkefugl

Til tross for at han har et helt annerledes liv enn andre 11-åringer, lever fremdeles gutten i ham. Under innspillingen av filmen lurte han flere ganger både medskuespillere og andre som jobbet på settet.

Robbie Coltrane (51), som spiller Rubeus Hagrid i Harry Potter-filmen, ble ofte utsatt for 11-åringens spøker.

- Han greide å få tak i mobiltelefonen min. Så trykket han på noen knapper, og plutselig var alle beskjedene på tyrkisk, sier Coltrane.

Men det er ingenting mot hva Danny utsatte sminkedamene for.

- Han kom inn flere morgener med et blodig plaster hengende i ansiktet. Så fortalte han sminkedamene at han hadde vært i en slåsskamp kvelden før. De holdt på å få hjertestans, før han knakk sammen av latter.

Kilder: Max Galleries, Hollywood.com, Ananova, BBC, The Harry Potter Galleries, The Internet Movie Database.

Alle bilder: Warner Brothers
Hele Norges coronakart