Anmeldelse: Munroe/Knutsen - «A Murder of Crows»

Den nye, norske «superduoen»

Marie Munroe og Christer Knutsen tar samarbeidet enda lenger - og debuterer som duo.

FØRSTE DUOPLATE: Marie Munroe og Christer Knutsen fant hverandre musikalsk for mange år siden, men først nå foreligger den første duoplata. Foto: Julia Naglestad
FØRSTE DUOPLATE: Marie Munroe og Christer Knutsen fant hverandre musikalsk for mange år siden, men først nå foreligger den første duoplata. Foto: Julia Naglestad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Marie Munroe og Christer Knutsen har spilt og sunget på hverandres album siden 2004, på ialt sju utgivelser, så det var kanskje bare et tidsspørsmål før de måtte gjøre noe «ordentlig» sammen. Som et duoalbum.

Har vi fått et norsk svar på Isobel Campbell & Mark Lanegan i disse to, bare enda mer dempet?

Elektrofritt

Begge har solokarrierer, hun som Hilde Marie Kjersem til hun ga ut «Under My Skin» under navnet Marie Munroe i 2016. På tidligere plater har Kjersem/Munroe flørtet mer eller mindre med både jazz og elektropop (med Christer Falck som fødselshjelper), men denne gang er det analogt, organisk og svært så «jordnært».

«A Murder of Crows» er elektrofritt, men jazzfraseringene hentes fram her og der. Er det country, rock eller viser? Kanskje alt dette.

Christer Knutsen har gitt ut flere soloalbum innenfor rock/country/americana, han har deltatt på en rekke andres plater og han spiller fast i Sivert Høyems band. Med Munroe som gjest, blant annet på Piknik i Parken i Oslo i fjor.

2012

Helt konkret ble det noe mer i 2012, da Munroe slo til på et tilbud om å holde en nedstrippet konsertserie under Bodø Jazz Open - og tok med seg Knutsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer