Unge krefter: – Når du er ung trenger du at noen, som meg, investerer i deg. Som kan si «kom og jobb her i tre år, så bygger vi opp noe», sier Annilese Miskimmon, som ønsker å gi flere unge muligheten til å jobbe i ensemble. Det har høstet blandede reaksjoner. Foto: BJØRN LANGSEM
Unge krefter: – Når du er ung trenger du at noen, som meg, investerer i deg. Som kan si «kom og jobb her i tre år, så bygger vi opp noe», sier Annilese Miskimmon, som ønsker å gi flere unge muligheten til å jobbe i ensemble. Det har høstet blandede reaksjoner. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Den nye opera-sjefen er fortsatt litt i sjokk etter at musikksjefen sluttet. - Det var som å være tenåring igjen

Annilese Miskimmon (43) har sans for kamp-scenene i «Game of Thrones». Det kan komme godt med som ny sjef for Den Norske Opera og Ballett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Intervjuprosessen var veldig intens. Å ansette en operasjef er jo litt som et ekteskap. Man bør kjenne hverandre godt før man inngår noe sånt. Og det føler jeg vi gjør nå, sier Annilese Miskimmon.

Den Norske Opera og Ballett har hatt noen turbulente forhold på samvittigheten. På ti år har det hvite huset i Bjørvika slukt fem operasjefer. Enda flere ledere har kommet og gått, mange av dem har slamret med dørene og uttrykt misnøye over både styringsmodell og kolleger.

Respekt for Per

Nå er det Miskimmon fra Nord-Irland som skal prøve seg.

Forgjengeren hennes, Per Boye Hansen uttrykte stor misnøye over å ikke få forlenget åremålet.

Annilese Miskimmon Født og oppvokst i Bangor, utenfor Belfast.Tiltrådte 1. august 2017 som ny operasjef ved Den Norske Opera og ballett.Har tidligere vært operasjef ved Den jyske opera i Aarhus og arbeidet flere år internasjonalt som frilans operaregissør.

–Jeg vet ikke hva som skjedde i den saken. Jeg respekterer Per svært høyt og er heldig som får jobbe etter han. Han er en jeg kan ringe og spørre om råd. Han er blant de ytterst få som vet hvor kompleks, utfordrende, vanskelig og fantastisk denne jobben er.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn