KOMMENTARER

Den nye ødeleggelsen

Årets mest fascinerende superhelt er traumatisert av seksuelle overgrep.

THRILLER: Jessica Jones (Krysten ritter) må nedkjempe en skurk med et spesielt våpen. Ingen kan si nei til det han ber dem om. Det åpner for en nyansert skildring av traumer og sårbarhet knyttet til overgrep. Foto: Netflix
THRILLER: Jessica Jones (Krysten ritter) må nedkjempe en skurk med et spesielt våpen. Ingen kan si nei til det han ber dem om. Det åpner for en nyansert skildring av traumer og sårbarhet knyttet til overgrep. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det måtte en bekmørk superheltserie til for å ta opp seksuelle traumer etter overgrep og manipulasjon, og gjøre det til noe av det skumleste du kan tenke deg. «Jessica Jones» tar utgangspunkt i en utrygghet som forbindes med kvinner, men som både kvinner og menn utsettes for. Resultatet, presentert gjennom tretten episoder av strømmegiganten Netflix, er hypnotiserende.

Jessica Jones, spilt av Krysten Ritter, er mer en antisuperhelt enn en superhelt. Hun er overmenneskelig sterk, men også tungt alkoholisert, bitter og upålitelig, og hjemsøkt av flashbacks fra en opprivende erfaring i fortiden. Den har noe å gjøre med Kilgrave, spilt av David Tennant, den dresskledde mannen som brøyter seg tilbake inn i livet hennes. Også Kilgrave har spesielle evner: Hvis han spør om noe, hva som helst, kan ikke den han spør, si nei. Denne bruker han blant annet til å tvinge folk til å begå gruoppvekkende selvmord og til å forgripe seg på kvinner. Jessica har åpenbart vært en av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer