Den nye plata blir annerledes

Les Bloc Partys svar til dere lesere.

QUART (Dagbladet.no): Som så mange andre band må Bloc Party leve med å bli kraftig sammenlignet med andre band, både i suksess og hvordan de låter. Men denne gang er det for så vidt greit.

For de er (nesten) dette års Franz Ferdinand og de låner/stjeler så vilt at anmeldere må rote helt innerst i referanseskuffa for å få beskrevet debuten «Silent Alarm».

Vokalist Kele Okereke, for eksempel, synger av og til som en blanding av The Cures Robert Smith og Blurs Damon Albarn, mente Dagbladet. VG skrev om riffrapping fra New Order og flørting med Joy Division.

Spirit dro paralleller til åra 1978 - 1981, epoken til band som Magazine, Wire, Gang of Four og Buzzcocks, mens Aftenposten mot New York og nevnte Talking Heads i sin anmeldelse.

På turne

Bloc Party består av nevnte Okereke (23), bassist Gordon Moakes (28), gitarist Russell Lissack og trommeslager Matt Tong (25).

Sistnevnte arbeidet som kontorassistent, ble heltidsmusiker, så popstjerne i Europa.og delvis i USA, et land de har turnert et halvt år. Det så Tong ikke frem til da Dagbladet FREDAG snakket med ham i februar.

- Vi pleide å møtes en gang i uka. Nå skal vi leve i lommene på hverandre i et halvt år i en buss. I Amerika, fortalte Matt Tong.

MØT GUTTA: Bloc Party møter Dagbladet.no sine lesere tirsdag. Send inn spørsmål nå.
MØT GUTTA: Bloc Party møter Dagbladet.no sine lesere tirsdag. Send inn spørsmål nå. Vis mer

- Det høres ikke akkurat ut som om du gleder deg?
 

- Men jeg har ikke noe særlig valg, har jeg vel?

Nytt album

Spillejobbene har ikke forhindret dem i å tenke fremover mot andrealbumet, men turneringen gjør at studioarbeid må vente til rett over nyttår.

- Albumet skal være ferdig midtveis ut i 2006, fortalte gutta til BBCs Radio 1. Og det gjelder tydelig å bruke tida godt. Bloc Party bruker blant annet lydsjekk til å teste ut nytt materiale. Det er dette fokuset som skiller dem fra sine kolleger mener Tong.

- Vi vil ikke la oss overmanne av fallgruvene en rock \'n roll-livsstil fører med seg. Vi øver nesten hver dag, lager sanger hele tida. Vi vektlegger en viss grad av profesjonalitet, kan du si, sa han til Dagbladet FREDAG.

Nå kan du spørre om dette og mye annet du lurer på når det gjelder Bloc Party. Du møter dem på Dagbladet.no.

SVARTE: Matt Tong (til venstre) og Gordon Moakes er i gang med å svare Dagbladte.nos sine lesere.