Den nye religiøse mafia i Nord-Irland

Dagbladets tidligere korrespondent i Storbritannia, Jan Tystad, om det feige journalistdrapet og historien om konflikten i den britiske provinsen som igjen er farget rødt.

JOURNALISTDRAPET: Lyra McKee ble bare 29 år gammel. En feig snikskytter fra The New IRA skjøt og drepte den unge og modige journalisten i drabantbyen Creggan i Londonderry. Navnet Creggan betyr steinrøysa og der bor de fattigste, de fleste er katolikker. Foto: NTB Scanpix
JOURNALISTDRAPET: Lyra McKee ble bare 29 år gammel. En feig snikskytter fra The New IRA skjøt og drepte den unge og modige journalisten i drabantbyen Creggan i Londonderry. Navnet Creggan betyr steinrøysa og der bor de fattigste, de fleste er katolikker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet):

Den 18. april i år ble den dyktige journalisten Lyra McKee drept, bare 29 år gammel. En snikskyter fra The New IRA skjøt og drepte henne i drabantbyen Creggan i Londonderry. Navnet Creggan betyr steinrøysa og der bor de fattigste, de fleste er katolikker.

Drapet var et nytt bevis for at fredsavtalen, som ble inngått langfredag 1998, lett kan brytes og er nok et bevis for at freden ikke har senket seg over denne britiske provinsen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer