Den nye spilltelefonen

Nokias nye spillmobil N-Gage kommer i butikken den 7. oktober. Dagbladet.no har lekt seg med telefonen i noen dager.

Spill er overalt om dagen, også på mobiltelefoner. Men de spillene har hittil gjerne vært små og enkle, milevis unna den mobile underholdningen du kan finne på en Nintendo GameBoy. Med N-Gage prøver Nokia å entre spillmarkedet, som er i enorm vekst. Nå kan du snakke i telefonen og spille avanserte og velkjente spill - på samme maskin.

Spillbrikker

Det er lenge siden man bare snakket i telefoner. På N-Gage kan du sette inn små spillbrikker, som fås kjøpt i spillbutikker fra 250 til 500 kroner (selve telefonen vil koste mellom 2500 og 3000 kroner). Litt kronglete er det riktignok at batteriet må tas ut for hver gang man bytter spill, men det er noe man sikkert venner seg til.

Dagbladet.no har foreløpig fått to spill til testing, begge fra Sega. «Sonic N», med det velkjente pinnsvinet Sonic, og «Virtua Tennis».

Spillene som her og kommer

Marcel Desailly Pro Soccer
MLB Slam!
MotoGP
Pandemonium
Pathway to Glory
Puyo Pop
Puzzle Bobble VS
Rayman 3
Red Faction
Sega Rally 2004
SonicN
Super Monkey Ball
Taito Memories
Tom Clancy's Ghost Recon
Tom Clancy's Splinter Cell
Tomb Raider
Tony Hawk's Pro Skater
Virtua Tennis

I tillegg fikk vi prøvd en rekke andre titler i Los Angeles under E3-messen i mai, der N-Gage ble vist fram til pressen. Hvordan spillene arter seg kommer vi tilbake til i anmeldelsene om ikke lenge, men vi kan røpe at det ser lovende ut.

Alt-i-ett

I tillegg til skravling og spilling, er N-Gage mye mer. Du kan surfe på internett og streame film og lyd derfra, høre på radio, eller spille mot andre via bluetooth. Der hvor du setter inn spillene, kan du også sette inn tomme minnekort, som du kan lagre mp3-filer og filmklipp på. Bakdelen ved dette er riktignok at du ikke kan høre på mp3-musikk og spille spill samtidig.

Du vil kunne lese mer om Nokia N-Gage og spillene i Dagbladet i tiden fremover. I mellomtiden kan du sjekke ut http://www.n-gage.com.

<B>SÅNN SER DEN UT:</B> N-Gage ser mer ut som en bærbar spillkonsoll enn en telefon. Over ser du et par av spillbrikkene.