Den nye Star Wars-traileren ute på nettet

En dag før den offisielle visningen på tv. Obs. Spoiler.

(Dagbladet.no): Filmskaper George Lucas og hans Lucasfilms har startet markedsføringsmaskinen for fullt opp mot premieren på den neste Star Wars-filmen.

De neste par dagene ruller han ut en ny Star Wars-trailer verden over. Først ut er tv. Traileren har premiere i showet «The O.C» i kveld amerikansk tid. Her i Norge vises filmen på frokost-tv mellom åtte og ni i morgen.

Men nå er den nye traileren lekket ut på interntett.

- Forferdelig

Det er nettstedet Dtheatre.com som har fått tak i filmsnutten. Det virker som om noen har filmet traileren i det den blir vist på et lerret. Kvaliteten er så som så, og lekkasjen skal stamme fra Peru, så du må leve med en underlig språklig blanding. Men du får uansett et inntrykk av hvordan det kommer til å bli.

Fox Films markedssjef Eva Moe har sett traileren  og bekrefter overfor Dagbladet.no at dette er den nye traileren.

- Jeg synes at det forferdelig at slikt skjer. Dette er av så dårlige kvalitet at folk får helt feil bilde av filmen, sier Moe til Dagbladet.no.

Hva skjer i traileren?

HAR DU SETT DEN SVEISEN FØR? Natalie Portman spiller Padmé, og i Episode III har hun fått samme sveis som Prinsesse Leia de første filmene. Foto: FOX FILMS
HAR DU SETT DEN SVEISEN FØR? Natalie Portman spiller Padmé, og i Episode III har hun fått samme sveis som Prinsesse Leia de første filmene. Foto: FOX FILMS Vis mer

«Star Wars: Episode III - Sithene tar hevn» handler om Jediriddernes fall og hvordan den unge Anakin Skywalker blir Darth Vader.

Traileren viser flere fantastiske landskaper, romskip som svever inn mot planeten Coruscant og en rekke eksplosive slagscener, inkludert lyssverd og elektriske lyn.

Noen av scenene ser vi hvordan Anakin Skywalker lokkes av kreftene som finnes i den mørke siden av Kraften. I en scene ser vi Jediridderne som vil arrestere kansler Palpatine. I neste klipp hører du stemmen som går i bakgrunnen:

- Jediridderne er nå fiender av republikken. Gjør det som må til. Nøl ikke. Vis ingen nåde.

I en annen scene ser du en fortvilet Obi-Wan som roper «du var den utvalgte» til sin læregutt Anakin Skywalker.

Premiere i mai

Tre minutter over midnatt den 19. mai er det klart for premieren på den siste episoden av filmskaper George Lucas stjernekrigs-prosjekt.

«Star Wars: Episode III - Sithene tar hevn» skal være den siste filmen som blir laget i serien. George Lucas skal ha skrinlagt alle planer om å fortsette historien fra en galakse langt, langt borte.

Du finner traileren på Dtheatre.com.

(Er det stor pågang kan det være at siden ikke kommer opp)

<B>HER LIGGER DEN:</B> Dtheatre.com har lagt ut en versjon av den nye Star Wars-traileren på nettet.
<B>DARTH VADER:</B> Anakin Skywalker (Hayden Christensen) kjemper mot den mørke siden av Kraften i den siste Star Wars-filmen.