Den nye stemmen

Kanskje skal det bli litt mer lov å komme med optimistiske fortellinger igjen? For Johan Harstads del har det gått svært så bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Vi hadde ikke altfor store vanskeligheter med å utpeke litteraturtalentet for 2003. Johan Harstads sterke novellesamling «Ambulanse» mottok et samlet, dypt bukk fra den norske anmelderstanden da boka kom ut tidligere i høst. Det hadde ikke Harstad særlig tro på da han var i sluttfasen med den tidligere i år.

Løsninger

- Jeg var innstilt på at boka skulle floppe. Jeg tenkte at den var veldig optimistisk. Det har ikke vært på moten i det litterære Norge på en stund, sier Harstad. I Harstads fortellinger dreier kloden rundt mennesker som på høyst ulike vis har kommet seg til mentale utkantstrøk, og som blir utfordret i den vanskelige øvelsen «å holde ut». Forfatteren tror at kraften i en historie ikke nødvendigvis blir svekket om den skeive tilværelsen kan rette seg opp til det bedre.

- Hvor mye skade kan et menneske bli påført før det blir uopprettelig? Før du gir opp? Som oftest går det galt for folk i litterære tekster. Jeg ville forsøke å nærme meg en løsning for dem - lete etter muligheter for at ting kan snu seg og at livet kan fungere igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer