KOMMENTARER

Den nye sutreklassen

I Norge blir de rike stadig rikere. I takt med formuesøkningen sutrer de oftere og høyere enn før.

BRUKER SUTRINGSFRIHETEN:  Olav Thon mener klimaet i Norge nærmer seg "forholdene i Sovjet"..
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BRUKER SUTRINGSFRIHETEN: Olav Thon mener klimaet i Norge nærmer seg "forholdene i Sovjet".. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ALLE VET AT NORGE er et helvete på jord. At landet egentlig er et sovjetsystem som kveler all frihet, kreativitet og virketrang. Et sted der talent straffes og middelmådighet belønnes. En avkrok hvor firkantede regler, harde skatter og et Kafka-byråkrati gjør profitabel næringsvirksomhet nesten umulig. Som multi-milliardæren Stein-Erik Hagen en gang formulerte det: «Nå er det verre her i landet enn noen gang». For ikke å snakke om skipsreder John Fredriksen. Han ble direkte syk av Norge, og valgte å flytte ut av landet.

DET ER FASCINERENDE å studere hvordan de superrike opplever norsk virkelighet. De fleste av dem har det ikke lett. Mange føler seg forfulgt av misunnelse, den sosialistiske eliten og skattevesenet. Ta f.eks. Olav Thon. Mannen med topplua utløste en debatt etter at han annonserte sin støtte til Fremskrittspartiet i en rekke aviser. Det var til og med noen som sa de nå vil velge andre hoteller enn de som eies av Thon. Det skulle de ikke gjort. Thon var rask på labben og sa det nærmet seg «forholdene i Sovjet» når han ble utskjelt av statsministerens nærmeste (reklamemannen Ketil Try) for å være egoist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer