KOMMENTARER

Den nye svensktoppen

Han er «verdens mektigste svenske», men er du over 30 år aner du sannsynligvis ikke hvem Pewdiepie er.

SVENSKENE, ALTSÅ: Felix Kjellberg, Pewdiepie. Videoblogger med verdens største youtube-kanal. Svenskene, altså. Foto: AFP
SVENSKENE, ALTSÅ: Felix Kjellberg, Pewdiepie. Videoblogger med verdens største youtube-kanal. Svenskene, altså. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Møt svenske Felix Kjellberg, 25 år og bosatt i Brighton sammen med sin 21 år gamle italienske kjæreste. I fjor tjente han 29 millioner svenske kroner på å lage videoklipp som han legger ut på Youtube, stort sett av seg selv som spiller dataspill mens han kommenterer underveis - i tillegg til videoblogginnlegg hvor han snakker sammen med kjæresten eller gjør andre hverdagslige ting.

For dem som er godt kjent med fenomenet youtubing og gaming er han en superstjerne og kjendis av verdensformat, men for det store flertallet sier ikke navnet Pewdiepie noe som helst.

Det er en generasjonskløft av det virkelig store formatet.

Felix Kjellberg, eller «Pewdiepie» er verdens suverent største youtuber med over 30 millioner abonnenter. Det svenske magasinet Icon intervjuet han nylig, og utropte ham til «världens mäktigaste svensk».

Er han virkelig det? Det er selvsagt mulig å argumentere imot. Men målt i gjennomslag er det neppe mange som kan måle seg. Bare her i Norge er det over 250000 som abonnerer på youtube-kanalen hans, og han har totalt over 2,1 milliarder visninger av videoene sine worldwide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer