Anmeldelse: Haim - «Women in Music Pt. III»

«Den nye vinen» i California

Søstrene Haim har skapt sitt eget California-sound, inspirert av Fleetwood Mac.

ALBUM III: De tre søstrene Este, Alana og Danielle Haim er aktuelle med album nummer tre, «Women in Music Pt. III». En av låtene, «Los Angeles», er en hyllest til hjembyen. Foto: Chelsea Lauren / WWD / Shutterstock / NTB Scanpix
ALBUM III: De tre søstrene Este, Alana og Danielle Haim er aktuelle med album nummer tre, «Women in Music Pt. III». En av låtene, «Los Angeles», er en hyllest til hjembyen. Foto: Chelsea Lauren / WWD / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Haim er et helt spesielt band, og ikke bare fordi de er tre søstre. De tar musikken sin i nye, spennende retninger, og utvider stadig tekstuniverset. Og de har aldri forhastet seg. De er den nye vinen i California. Lagringsvennlig.

Til tross for at de albumdebuterte for sju år siden og hadde spilt sammen i en årrekke før det, aller først sammen med mamma og pappa i coverbandet Rockinhaim, er de bare kommet til album nummer tre i katalogen - derav tittelen «Women in Music Pt. III». Albumet skulle kommet i april, men ble utsatt på grunn av Covid-19.

Fleetwood Mac

Når myke vestkystoner og harmonier og Laurel Canyon-inspirert musikk møter den moderne lyden av California signert Danielle, Este og Alana Haim, er det ikke mulig å vri seg unna en sammenlikning med Fleetwood Mac. Men Haim tar soundet atskillig lengre enn de noen gang har gjort, og leker mer med lyd og effekter. Det er tross alt cirka 50 år mellom de to bandene, og på mange områder er de nok nærmere sin venninne Taylor Swift.

Hyllest til Los Angeles

Albumet åpner med en liten saksofonsolo, før jentene priser hjembyen i lett ska-inspirerte «Los Angeles», omgitt av myldrende menneskestemmer. Hun har prøvd vinteren i kalde New York, men nei. Den er kanskje skapt for å være den beste byen i verden, men den er ikke for meg, synger Danielle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer