JUDIT FRA TOULOUSE: Det nyoppdagete, påståtte Caravaggio-maleriet er påfallende grovt i fargen og detaljene, det mangler Caravaggios psykologiske drama, og mange eksperter er skeptiske.  Foto: Charles Platiau / Reuters
JUDIT FRA TOULOUSE: Det nyoppdagete, påståtte Caravaggio-maleriet er påfallende grovt i fargen og detaljene, det mangler Caravaggios psykologiske drama, og mange eksperter er skeptiske. Foto: Charles Platiau / ReutersVis mer

Den nylige oppdagelsen av et lenge tapt maleri er en sensasjon. Men er det ekte?

Et mesterverk er funnet på et loft i Frankrike. Enkelte hevder det er den italienske barokkmaleren Caravaggio som står bak.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Kunstinteresserte har de siste par ukene kunnet kose seg med en skikkelig godbit av en nyhet. På et nedstøvet loft i utkanten av Toulouse sør i Frankrike fant man, etter å ha sparket inn en gjemt dør i forbindelse med en vannlekkasje, det som enkelte eksperter hevder er et maleri av den italienske barokkmaleren Caravaggio.

Historien har tilsynelatende alt: Tapt mesterverk av myteomspunnet kunstner møter hverdagsdrama i en forstad, med svimlende summer involvert; er bildet ekte, skal det være verdt opp mot 120 millioner euro, eller rundt 1,1 milliard norske kroner.

Maleriet ble oppdaget i 2014, men funnet har vært holdt hemmelig i to år mens alskens undersøkelser har blitt gjort. Og nå står man altså fram med den sensasjonelle påstanden om et nytt tilfang til den eksklusive og høyt skattede Caravaggio-katalogen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn