Den Odde jul

GEILO (Dagbladet): Når Odd Børretzen (74) åpner munnen, høres det ut som det er selve jula som snakker. Da er det bare rimelig at Børretzen for andre år på rad er vert for «Norge rundt»s sending på julaften. - Jula er en liten oase, et ideal av snillhet, reflekterer Børretzen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er ikke sikkert vi får det til, men vi prøver i alle fall, legger han til. Bare det aller beste duger når «Norge rundt» feirer julaften i årets beste sendetid på NRK1. Odd Børretzen synes som det perfekte valg. Onsdag ble programmet spilt inn i lune, men sprengkalde omgivelser. Utenfor hytte 26 i Vestli hyttesenter herjer 20 minusgrader, men inne foran den ennå utente peisen hersker en slags fred blant NRKs lamper og kameraer. Børretzen sitter rak i sofaen og venter på jul, han og. Han skal feire julaften hjemme i Tønsberg med sju voksne og fire barn i stua.

Forbruksjula

Børretzen er overraskende positiv til jula.

- Jeg synes til og med det er mye vakkert forbundet med tro. Jeg skulle gjerne ha lest juleevangeliet på julaften, men får ikke lov av min kone. Hun er fundamentalistisk i sin antikristendom, sier Børretzen med et smil, og stopper. Slik at han i det hele tatt får lov til å feire jula hjemme. Det er fristende å spørre en samfunnsrefser av Børretzens kaliber om for eksempel konsumjaget nå oppunder jul. Men han klarer ikke helt å hisse seg opp. Kanskje like greit når en er 74 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer