Den onde dronninga

Det er slutt på hyggelige sommerprater for Anne Grosvolds del. Nå er hun spydig og frekk leder for spørreleken «Det svakeste ledd».

-  Det å være lite hyggelig og ydmyke andre var mye lettere enn jeg hadde trodd! Kanskje skjuler det seg en ondskapsfull kvinne i meg? spør Anne Grosvold.

Hennes nye jobb er å være alt annet enn hyggelig og jovial mot gjestene i studio. Hun er programleder i det nye programkonseptet «Det svakeste ledd», og skal gjøre alt for å vippe deltakerne av pinnen, og få dem til å føle seg ukomfortable.

Queen of Mean

«Det svakeste ledd» er en konkurranse der deltakerne må svare på krevende spørsmål, takle tidspress og forsøke å overbevise motspillerne om at de ikke er det svakeste leddet i konkurransen. Etter hver runde skal den deltakeren flest mener er den dårligste spilleren, stemmes ut.

-  Hadde deltakerne trodd at dette var et koseprogram, hadde de nok fått seg en trøkk, men heldigvis har alle sett den engelske varianten på forhånd, forteller Grosvold.

BBC har hatt stor suksess med «The weakest link», der Anne Robinson spiller den fryktinngytende programlederen med de syrlige og frekke kommentarene. Robinson går i England under tilnavnet «The Queen of Mean».

Programkonseptet er solgt til mer enn 70 land. I alle landene er det svartkledde damer som sitter i programlederstolen, og de forsøker å være så slemme de kan.

-  Jeg kommenterer ikke utseendet til deltakerne, men heller ting som jeg forventer at de burde kunne. Det er faktisk ikke så vanskelig å finne på noe slemt å si når man tenker i de baner, sier Norges nye «onde dronning».

Slemmere utgave

Grosvold legger til at hun ikke forsøker å «være» Anne Robinson, men heller seg selv i en slemmere utgave.

-  Jeg hadde litt betenkeligheter med å si ja til å være med i programmet. Jeg synes selv jeg er så snill og hyggelig, og trodde ikke jeg var den best egnede til jobben. Men det var før jeg så den engelske versjonen, sier Grosvold.

«Det svakeste ledd» har premiere på NRK 1 i kveld.

IKKE MYE KOS: I serien «Det svakeste ledd» gjelder det å vippe deltakerne av pinnen. Serien har premierestart på NRK 1 i kveld.