Den onde moren

Sterke saker om kvinne på randen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Eg vil snakke om stygge mammaer. Mammaer som ikkje meistrar rolla si. (…). Mammaer som vil tenkje andre tanker enn barn og drit og mat og klede, julegåver, tørre støvler og regnvottar. Mammaer som vil vere vakre.»

Barnemishandling

Etter tittel og cover trodde jeg Kjersti Kollbotns romandebut var enda et litterært drops med en masete humoristisk tekst om en overstresset mor og karrierekvinne som koketterer med sin mislykkethet.

Men så er det noe helt annet. Dette er ei bok om en mor som takler morsollen så dårlig at hun stenger sin tre år gamle sønn inne på badet under en iskald dusj, mens datteren står vettskremt og ser på. En mor som ligger med den halvgamle rørleggeren ved siden av sine sovende barn. En mor som vandrer rundt nattetid på fortvilet leting etter et sted hun kan hoppe i døden.

Ulike dødsmåter

Moren i denne boka vil ikke være mor. Hun spekulerer over forskjellige måter å dø på, med eller uten sine to barn. Kollbotn spiller med andre ord ikke på gjenkjennelsesfaktoren for en moderne mor.

I skrivende stund ligger likevel tre artikler på nettet om barn som er sviktet: En åtteåring som muligens er mishandlet til døde av sin mors samboer. En annen mor som reiste fra sine to kranglete døtre på motorveien. Et par som forlot tre små barn på en restaurant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer