Den opprinnelege smaken

BOK: Dersom du lurer på hva som var yndlingsosten til Arne Brimi da han var sju år, bør du bla litt ekstra i denne boka. «Den opprinnelege smaken» er nemlig spekkfull av slike anekdoter fra Brimi-slektens historie. De første kornete bildene av bestemor Brimi og hennes gammeldagse remuladeoppskrift er en både sjarmerende og morsom vri. Etter slektning nummer fem er likevel metthetsfølelsen stigende. De gode oppskriftene forsvinner i forfatterens mimrende fortellinger i ei bok som har flere naturbilder enn saftige matfotografier. Platte, kvasifilosofiske råd av typen «lær mer om råvarene» og «et godt måltid skal følge gjesten lenge» er verken så nyttige eller konkrete som vi kunne forvente fra en av landets mest markerte mat-eksperter. Hopper du ikke i stolen når jeg røper at Brimis yndlingsost var Normanna, kan du derfor trygt sette denne boka tilbake i bokhylla igjen.