Den perfekte sommermusikken

The Jayhawks fant igjen tonen etter 16 år. Måtte de fortsette i nye 16 år.

TILBAKE I NORGE: The Jayhawks på Enga scene under Øyafestivalen fredag. Fra venstre: Gary Louris, Marc Perlman, gjestetrommis Alexander Lindbäck; Mark Olson og Karen Grotberg. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
TILBAKE I NORGE: The Jayhawks på Enga scene under Øyafestivalen fredag. Fra venstre: Gary Louris, Marc Perlman, gjestetrommis Alexander Lindbäck; Mark Olson og Karen Grotberg. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: I 1995 ga Minneapolis-bandet Jayhawks ut sitt mesterverk «Tomorrow The Green Grass», og tre år tidligere nesten like gode «Hollywood Town Hall».

1995 var året da Mark Olson gikk ut av Jayhawks, mens de øvrige medlemmene fortsatte.

Nå spiller bandet som om de ikke har vært fra hverandre.

Jeg vil gjette at det er i respekt for det at bandet nå spiller nesten utelukkende låter fra de to albumene. For mange publikummere var det helt greit, til tross for at bandet også uten Olson har gitt ut høyst repektable plater, for de fleste av oss kunne det ikke vært bedre.

Det er jo derfra de aller beste låtene er hentet: «Wichita», «Two Angels», «Waiting For The Sun», «Blue», «I?d Run Away», «Bad Time», «Clouds», «Pray For Me»...

Men for liksom å understreke at Jayhawks ikke bare har lagt seg på retrobølgen, la de også inn et par låter fra et nytt album som kommer 20. september, «Mockingbird Time». «She Walks In So Many Ways» og «High Water Blues» gjør sitt til at forventningene til det nye albumet også er skrudd noen hakk opp.

Stilmessig legger de seg på stilen fra 90-tallet. Det vil si, «High Water Blues» er mer rocka enn vi kanskje har hørt dem før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer