<strong>HAAKONS NYE KLÆR:</strong> Jonas Gahr Støres valg av denne klassiske arbeidsskjorta kan avgjøre valget. Vi har sett på moten til alle norske partier, ingen blir avkledd. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HAAKONS NYE KLÆR: Jonas Gahr Støres valg av denne klassiske arbeidsskjorta kan avgjøre valget. Vi har sett på moten til alle norske partier, ingen blir avkledd. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

KOMMENTARER

Politisk mote:

Den politiske moten

Høstens valg avgjøres på prøverommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dagens norske kortbuksesamfunn, snaue to måneder til valget, er det populært innenfor pressen å gi lesere og lyttere og seere en eller annen form for valgomat. Dette er selvsagt ikke den fjerde statsmakt verdig. Vi ønsker derfor å trenge dypere inn i materien ved å hjelpe deg til å velge det rette partiet ved hjelp av en velfundert kleskodeks. Våre politisk korrekte analyser bygger selvsagt på fordommer, dårlige ånde, slett håndverk og siste skrik.

Arbeiderpartiet: Ifølge den siste motemeningsmålingen må nå alle som har tenkt å stemme Arbeiderpartiet gå til innkjøp av røde arbeidsskjorter. Jonas har en visjon om at ved å kle seg som den gamle sluggeren, Haakon Lie, vil både unge og gamle grinebitere sørge for at det blir regjeringsskifte.

Høyre: Dette er partiet for deg som mener livet er en evig russefest eller at du er hjemme fra Amerika igjen etter ett år på college. Du går gjerne med munnen til halvåpen for å vise fram de hvite tennene og du har nesten alltid genseren (innkjøpt på Frogner) henslengt på ryggen, knyttet foran på halsen.

Fremskrittspartiet: Ikke opptatt av moter, men kler seg gjerne akkurat som det måtte passe selv om det ikke passer. Men, tror dress passer til alt fordi mannfolkene i organisasjonen lever etter mottoet ”Dress to Kill”. Mener det også er en menneskerett å være på grisefest overalt i verden fordi du er norsk, blir lett solbrente.

Senterpartiet: Her er det lett for oss i juryen å ty til billige poenger som traktorsko og kjeledress, men i del fella går vi ikke. Et gjennomsnitts senterpartimann er ofte en hybrid av Una-bomberen og en konfirmant i for trang blådress. Bondekvinnene har vi ingen formening om hvordan kler seg opp, men sikre kilder, også kalt onde tunger, sier at de under stakken har rømmegrøt til odel og eie.

Venstre: Ingen spesielle kjennetegn i klesveien, men opptrer så ofte de kan i lånte fjær. Venstre er faktisk det eneste partiet som kan kalles et nasjonalt prøverom. Kjent også for å bruke Keiserens nye klær både til hverdag og fest.

KrF: Klart best i klesveien, også kalt Golgata. Se ellers Paulus 13 brev til Skredderne. Her finner du motetips for et evig liv innenfor kirken, det gamle motehus.

Rødt: Filler. Ellers se SV.

SV: Filler. Ellers se Rødt.

Miljøpartiet De Grønne: Verden blir et bedre sted hvis alle går uten klær, hvis vi alle sammen spiser grønnsaker, hvis vi alle samme bruker beina og hvis jyplingene i partiet kan få lov til å skrive en bruksanvisning på våre liv.

Hilsen oss i kjole og akevitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer