Den rare masken

«Enda en raring» har skrevet dikt for å vekke tanker og følelser. Det klarte han hos juryen. Vi kåret han til augusts kammerpoet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Diktet «Bevegelse» er et forsøk fra «enda en raring» på å gjøre oppmerksom på ting som ikke lenger er så tydelige i hverdagen.

-Det vi ofte ser, ser vi ikke lenger. Døden blir en grå flekk som ikke angår livet, som suser avsted. Det må vinkes, for å vekke tanker og følelser. Minne oss om hvor sårbart livet er.

«Raringen» så dagens lys i 1944 i Ålesund. Senere har han bodd mange forskjellige steder, bla. i en liten bygd som heter Olsvik og senere i Åfoss i Telemark.

Det er maling og tegning som har opptatt det meste av fritiden hans, dikt har han ikke skrevet siden han var ganske ung. Dette endret seg da han fant diktkammeret for omtrent et år siden. Da tok han opp skrivingen igjen og er nå en aktiv kammerpoet.

Hvilke forfattere liker du best?

-Jeg har ingen favoritter egentlig, er åpen og søkende for alle former, både nytt og gammelt. En gang ble jeg rørt av et dikt som Tor Jonsson fra Lom hadde skrevet. Olav Hauge kan jeg også like. Så er det han Helge Torvund som kan trolle med tankene våre.

«enda en raring» har jobbet som reklametegner og i Hydro, nå nyter han en gavepensjon. Vi håper han bruker tiden på mer skriving, for diktet «Bevegelse» traff oss i juryen så vi nesten datt av stolene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer