Den riktige vinneren vant

Til tross for at telenettet brøt sammen da «hele» Norge ville stemme på sin Grand Prix-favoritt: - De 63 000 som kom igjennom utgjør et representativt utvalg, sier forskningssjef André Teigland i Norsk Regnesentral (NR).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Telenor sannsynliggjør at om lag 440 000 fikk opptattsignal lørdag kveld da det norske folk ble invitert av NRK til å ringe inn og stemme på sin GP-favoritt.

Melodi A med Lars A. Fredriksen fikk flest stemmer i alle landets fem regioner, 50 poeng til sammen. Fagjuryen ga ham bare 6 poeng. Til sammen fikk han 11 poeng mer enn nummer to, Elisabeth «Bettan» Andreassens sang «Winds of The Northern Sea».

- Selv om bare 63000 av en halv million innringere kom igjennom, betyr det neppe noe for resultatet. Det er overveiende sannsynlig at Bettan - eller noen av de andre - ikke ble snytt for seieren, opplyser André Teigland.

Han presiserer at han ikke kjenner til Telenors bakgrunnstall, men at det neppe endrer noen ting.

Teigland hevder likevel at 63000 innringere ikke nødvendigvis utgjør folkemeningen - i den forstand at dette er hele det norske folks mening. Han mener det er en viss type mennesker som kaster seg over telefonen, og at avgjørelsen farges av det.

- Bak de 63000 innringningene skjuler det seg garantert folk som har ringt flere ganger.

<B>TELEKAOS:</B> Statistikker viser at låtskriver David Eriksen og Lars A. Fredriksen (t.h.) er den riktige GP-vinneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer