Den røde fare

Var det rockkonsert eller taffelkonsert?

KONSERT: (Roskilde/Dagbladet): Pete Doherty kan bare gå hjem og legge seg med suttekluten. Hvis det er én mann som i disse dager er selve symbolet på klisjeen avdanka-rocker-som-prøver-å -gjenopplive-karrieren , så er det Axl Rose. Han ser ut som om han har ansiktet fullt av botox, benytter enhver anledning til å få dårlig presse, og, som det står i Roskildes festivalprogram: «Det etterlengtede albumet «Chinese Democracy» er nærmere utgivelse enn noensinne!».

Publikumstestosteron

På Roskilde i går klarte Axl å vise fram både rockklisjeenes aller beste og aller dårligste sider. Det begynte med en tung basstromme som fikk hele festivalområdet til å gynge. Det føltes som å være midt i Dovregubbens hall, og publikumstestosteronet sto på høykant da Axl feide inn med fyrverkeri, pyro og «Welcome to the Jungle». Det var akkurat slik man hadde håpet på at det skulle bli. Det var rett og slett utrolig kult.

Noe skurret

Men allerede på andrelåta begynte det å skurre. Det var noe rart med vokalen. Noen ganger var Axl slett ikke i sync med storskjermen. Da han på «It4s so easy» skulle veksle mellom veldig høye og veldig lave toner, ja da varierte lydvolumet så mye at man ikke kunne la være å spekulere i om han kanskje ikke sang selv. Men så kom «Live and Let Die», og dermed var stemningen på topp igjen.

Woodstock

Det vil si, inntil Axl åpenbart trodde at han hadde tatt turen til Woodstock. Han begynte å forsvinne i lengre og lengre perioder av gangen (for kles- og oksygenskift), og overlot scenen til gitaristene, som mer enn gjerne tok fem minutter lange psykedeliske gitarsoloer. Det begynte å likne mer og mer på en taffelkonsert enn en rockekonsert, og det hele toppet seg da de dro fram Christina Aguileras «Beautiful» og begynte å jamme vilt. Nei! Vi kom for rock! Ikke pausemusikken til Dr. Phil!

Fordi Axl var en time forsinket, er anmeldelsen basert på en og en halv time av konserten.

GUNS: Axl Rose og 2006-versjonen av Guns N\' Roses imponerte ikke på Roskilde. Foto: EIRIK HELLAND URKE
GUNS: Axl Rose og 2006-versjonen av Guns N\' Roses imponerte ikke på Roskilde. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer