En animert Batman-spillefilm, basert den grafiske romanen «The Killing Joke» av Alan Moore, ble lansert denne uka til store kontroverser.
<div>
</div><div>Historien handler blant annet om The Joker som angriper Barbara Gordon, bedre kjent som Batgirl, og tar nakenbilder av henne for å vise til hennes far, politisjef Gordon, som The Joker gjør alt han kan for å drive til vanvidd.</div>
En animert Batman-spillefilm, basert den grafiske romanen «The Killing Joke» av Alan Moore, ble lansert denne uka til store kontroverser.
Historien handler blant annet om The Joker som angriper Barbara Gordon, bedre kjent som Batgirl, og tar nakenbilder av henne for å vise til hennes far, politisjef Gordon, som The Joker gjør alt han kan for å drive til vanvidd.
Vis mer

Den sadistiske Batman-historien er gjort enda verre: - Er jo meningen de skal ha et far-datter-forhold

Fansen raser.

(Dagbladet): En animert Batman-spillefilm, basert på den grafiske romanen «The Killing Joke» av Alan Moore, ble lansert denne uka til store kontroverser.

Historien handler blant annet om The Joker som angriper Barbara Gordon, bedre kjent som Batgirl, og tar nakenbilder av henne for å vise til hennes far, politisjef Gordon, som The Joker gjør alt han kan for å drive til vanvidd.

Kontroversiell

Allerede da den grafiske romanen kom ut i 1988, fikk den mange til å reagere. Både nakenbildene og mishandlingen av Barbara Gordon fungerte på mange måter bare som en brikke for at Batman skulle motiveres til å gå etter The Joker.

Men når filmen denne uken ble vist for publikum i statene, var det også andre ting som fikk publikum til å reagere, ifølge Time.

I en av åpningscenene i filmen, som ikke var å finne i den grafiske romanen, har nemlig Batman og Batgirl sex på et tak, noe som ikke stemmer overens med det far- og datterforholdet de opprinnelig har.

Kritikerne hevder nemlig at et seksuelt forhold mellom Batman og Batgirl bare gjør den sadistiske historien enda verre.

Hollywood Reporter siterer en kvinne utenfor en visning på Comic-Con, som mener at relasjonen mellom Batman og Batgirl er helt feil framstilt.

- Det er jo meningen at de skal ha et far-og-datter-forhold.

Viser at karakterene kan gjøre feil

- Vi er klar over at valg vi har gjort i denne filmen er ganske kontroversielle, men det var også veldig viktig for oss å vise at begge karakterene kan gjøre ganske store feil. Jeg mener: Batmans «foreldreferdigheter» er ikke akkurat noe å skryte av, sier produsent Bruce Timm i et intervju med Vulture.

- Dette at de gjør feil gjør også at det blir «menneskelig». Det er en historie folk kan kjenne seg igjen i, sier Timm.

At filmen kom til å få mange tilbakemeldinger, både positive og negative, var produsenten også veldig klar over.

- Jeg tror noen folk kommer til å «freake» helt ut, mens andre kommer til å se at det gir mening at vi har valgt å fortelle historien slik vi har. Det er ikke et helt komfertabelt sted å være, men vi får se sier han i intervjuet.

Opphetet debatt

Også i en paneldebatt, som gikk av stabelen på tegneseriekongressen Comic-Con forrige lørdag, var det mange som hadde sterke meninger om den nye Batman-animasjonsfilmen.

En som deltok i panelet virket ikke glad da han påsto at «de som laget filmen kan stå for sine kreative løsninger, men de trenger ikke å gjøre det som en drittsekk». Andre var veldig imot at historien nåomhandlet Batgirl og mennene rundt henne istedenfor å fremme hennes karakter som den sterke kvinnen hun egentlig er.

Det hele hopet seg opp på debatten da manusforfatter Brian Azzarello hadde fått nok av en del av panelets meninger og avsluttet et av innleggene med:

«Vil du gjenta det en gang til, feiging?», skriver io9.

SE TRAILEREN: «Suicide Squad» har premiere i august. Vis mer