Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Den sanne historien bak ransklassikeren «Heat»

Fyller 20 år.

ALDRI I SAMME BILDE:Tidligere i år spurte filmjournalist Kevin McCarthy regissør Michael Mann om hvorfor han ikke filmet et etablerende oversiktsbilde med begge skuespillerne i bilderammen. — Scenen er så intenst personlig at med en gang du går fra en subjektiv til en objektiv synsvinkel internaliserer du ikke lenger det som foregår. Du mister noe, var svaret fra Mann. Foto: Skjermdumper fra filmen
ALDRI I SAMME BILDE:Tidligere i år spurte filmjournalist Kevin McCarthy regissør Michael Mann om hvorfor han ikke filmet et etablerende oversiktsbilde med begge skuespillerne i bilderammen. — Scenen er så intenst personlig at med en gang du går fra en subjektiv til en objektiv synsvinkel internaliserer du ikke lenger det som foregår. Du mister noe, var svaret fra Mann. Foto: Skjermdumper fra filmen Vis mer

Tirsdag er det 20 år siden Michael Manns ransfilm «Heat» (finnes på Netflix) hadde premiere.

Blant et utall minneverdige scener, fra det blodige innpustet av en skuddveksling i sentrum av Los Angeles til det Moby-tonsatte utpustet av en slutt, er det likevel en mer dempet trefning som huskes best.

Vi er midtveis i filmen. Al Pacinos rollefigur, en politiveteran, vet at Robert De Niros karrierekriminelle rollefigur står bak et særdeles blodig ran.

Men han har ikke nok beviser til å hekte ham.

Så en natt følger han etter DeNiro på motorveien. Setter blålysene på, stanser skurken og rusler opp til bilvinduet, sier:

— Åssen går det? Hva sier du til at jeg spanderer en kopp kaffe?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?