Den seksuelle skolesekken

Vi må opparbeide en felles seksualmoral, og undervisningen må starte tidlig.

URIMELIG:  «Skylder man på jenters klesstil så mener man indirekte at enkelte menn faktisk ikke klarer å la være å rive en dame i bakken, banke henne halvt i hjel før han presser seg inni henne bare fordi han har sett litt hud,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Berit Roald/Scanpix
URIMELIG: «Skylder man på jenters klesstil så mener man indirekte at enkelte menn faktisk ikke klarer å la være å rive en dame i bakken, banke henne halvt i hjel før han presser seg inni henne bare fordi han har sett litt hud,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Berit Roald/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mer politi i gatene? Edruelige jenter som går hjem i flokk ved midnatt? Fabian Stang som natteravn? Pepperspray i konfirmasjonsgave til alle jenter? Hvordan i all verdens land og riker skal vi slutt på disse voldtektene?

Vi er nødt til å se voldtektene i et større bilde. Herved lanserer jeg den «seksuelle skolesekken». Den skal handle om mer enn forplantning, kjønnssykdommer og prevensjon. Den må også inneholde en god porsjon etikk og moral. Og denne undervisningen må starte tidlig. Den må være grundig på alle trinn. Vi må ha felles spilleregler og sørge for at alle har en ryggmargsrefleks på hva som er god og hva som er uakseptabel oppførsel.

La meg dele litt fra mitt private og profesjonelle liv. Jeg har en rekke ganger blitt seksuelt trakassert. Blant annet har jeg opplevd at en fremmed gutt har dratt opp genseren min da jeg gikk forbi ham i baren. Jeg har opplevd å få hender grafsende opp i skrittet på T-banen i rushen, hvor man står så tett at man ikke klarer å forsvare seg. I trengsel på konsert har jeg plutselig fått fremmede hender på puppene. Jeg har også opplevd replikker som: «Du kan ikke forvente at jeg skal følge med når du snakker, når du har så store pupper.» Eller å bli kalt «Hooooreeee» når jeg har avvist eller oversett en tilnærming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer