Den siste «Game of Thrones»-nyheten skaper spekulasjoner

Kan HBO nettopp ha åpnet for publiseringen av neste bok?

UTSETTES: Den sjette sesongen av «Game of Thrones» ser ut til å komme senere på året enn noen gang. Foto: HBO
UTSETTES: Den sjette sesongen av «Game of Thrones» ser ut til å komme senere på året enn noen gang. Foto: HBOVis mer

(Dagbladet): Ingen skal beskylde «Game of Thrones»-fans for ikke å være årvåkne når det kommer til hint om utviklinger i universet til den umåtelig populære bok- og tv-serien.

De siste dagene har en melding fra kanalen HBO, om en helt annen serie, fått fans og underholdningsjournalister til å spekulere vilt om konsekvensene for «Game of Thrones».

Utsetter premiere HBO har nemlig kunngjort at nysatsingen «Vinyl», en dramaserie produsert av størrelser som Martin Scorsese og Mick Jagger, får premiere 14. februar til neste år.

«Vinyl» skal gå i ti episoder utover våren, med finale 17. april. Og det er nettopp det som får konsekvenser for utålmodige «Game of Thrones»-fans: HBO sender normalt ikke flere egenproduserte dramaserier samtidig, og foretrekker attpåtil å vente en uke eller to mellom hver sesong av seriene sine.

Det kan bety at «Game of Thrones» sesong 6 ikke ruller i gang før tidlig i mai, den seneste sesongstarten noensinne for fantasyserien.

For å hjelpe forfatteren? Nå går spekulasjonene høyt om hvorvidt den sene sesongpremieren er planlagt for å gi forfatter George R. R. Martin tid til å lansere det etterlengtede sjette bindet i bokserien som tv-suksessen er basert på; «A Song of Ice and Fire».

I en artikkel i underholdningsmagasinet Vanity Fair slår «Game of Thrones»-ekspert Joanna Robinson fast at hun tror HBO vil strekke seg langt for å gi Martin sjansen til å fortelle historien videre i en bok før de selv starter på neste sesong, særlig siden så mye tyder på at det blir tv-serien som får avslutte hele sagaen i en syvende eller åttende sesong.

Forfatteren har selv droppet hint om at boka med tittel «The Winds of Winter» nærmer seg ferdigstillelse, og har tidligere i høst hatt et lengre opphold i New York for å møte representanter fra forlaget.

Vanity Fair påpeker også at en annen HBO-serie også venter på premiere: Science fiction-dramaserien «Westworld», med blant andre Anthony Hopkins og vår egen Ingrid Bolsø Berdal i rollene, skulle opprinnelig ha premiere allerede i år, men blir etter alt å dømme klar for 2016.

HBO har hittil vært ordknappe om den sjette sesongen, og har blant annet sløyfet å bekrefte hvilke skuespillere som skal eller ikke skal være med i episodene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram