Den siste lyrikaner

Vi dro vestover. Håndhilste på havet og dikteren Kolbein Falkeid. Han som snart svinger innom rasteplassen merket 70 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Vegguret slår 11 ganger. Dikteren. Han sitter i sofaen. I kordbukse, mørk skjorte og lusekofte. Ruller tynne sigaretter. Haugesund by byr seg fram i en luftig høstkjole. Kolbein Falkeid har åpnet døra inn til der ordene er faste leieboere.

Døden er ikke så skremmende som før.

Folk jeg var glad i

har gått foran og kvistet løype.

De var skogkarer og fjellvante.

Jeg finner nok frem.

Portrettprogram i NRK

Kolbein Falkeid. Født i 1933. I desember. 70 år rett før årets julehelvete. Forlaget Cappelen byr nå på hans samlede dikt, og en ny diktsamling signert den gode mannen i vest i livet. Hans 21. diktutgivelse. NRK har laget et portrettprogram. Bandet Vamp, som han i ti år har skrevet tekster for, skal spille under en stor feiring i Oslo, medio november måned. Falkeid sitter hjemme. Utsikt over sundet/smauet.

- Barndom?

- Det var under krigen det. Husker bare brokker av tida før krigen. Jeg var en vanlig guttunge, kanskje litt annerledes enn de andre, tror jeg. Det vil si, jeg følte meg veldig stygg. Hadde voldsomme bollekinn og var dermed utrygg på jentene. Husker jeg var litt utafor, men da jeg ble voksen og begynte på studiene, oppdaget jeg plutselig at jeg var en normal mann som hadde draget på jentene. Det forbauset meg veldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer