Den siste Mimzy

Møte med det ukjente

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Intelligent underholdning for barn.

FILM: «Den siste Mimzy» er en filmatisering av Henry Kuttner og C.L. Moores science fiction-novelle «Mimsy were the Borogoves» fra 1943, og handler om søsknene Emma og Noah som finner en mystisk eske i strandkanten ved familiens sommerhus.

Eskens innehold, en tøykanin fra framtida, skal vise seg å forandre livene deres, da den gjør dem superintelligente, og siden får dem til å redde verden.

«Den siste Mimzy» kan minne om Steven Spielbergs «E.T». Tøykaninen Mimzy blir ansett som farlig av myndighetene, og begge filmene beskriver de voksnes problemer i møte med det ukjente.

Robert Shaye makter å bygge opp et troverdig univers, hvor barna tas på alvor og der science fiction-elementene aldri tar over showet. I stedet balanserer historien fint mellom underliggende moral – der terrorisme og gentukling tematiseres – og ren underholdning, og vil antagelig bidra til en rekke nye spørsmål rundt middagsbordet. Tidvis kan «Den siste Mimzy» virke i overkant skummel, og Mimzy kunne lett overtatt jobben til skrekkfilmdukken Chucky.

Men samtidig har regissøren løst dette problemet ved nærmest å kontinuerlig spille ekstremt sødmefylt musikk i bakgrunnen. Slutten blir heller aldri riktig etablert, og plutselig er framtida reddet, men alt i alt er dette god familieunderholdning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer