Den siste olje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN GJENG handlingslammede politikere og en bande menn i dress på oppdrag fra oljeindustrien ødelegger våre valgmuligheter i flere tiår framover. De vil at du skal tro at det finnes bare ett svar: oljen.

Svart olje som gir farlig klimaforurensing.

ETTER NI ÅRS grunnskole og tilhørende herligheter tror vi at vi kan vandre ut i verden og bli hva vi vil. Helt fra barneskolen har vi lært om hvor heldige vi er, vi som har alle muligheter. Vi må ikke ut på rismarken, vi er ikke direkte avhengige av om avlingene slår til. Vi kan bli hva vi vil. Tror vi. Men det er faktisk ikke opp til oss, vi som ofte blir omtalt som framtida. Menn i dress på rundebordsdiskusjoner betalt av oljeindustrien bestemmer hva du skal leve av om 30 år. I Norge skal vi leve av olje.

VI NORDMENN har tjent oss rike på å pumpe opp enorme mengder olje og gass. Vi lever av en storstilt eksport av klimaforurensing. Millioner av mennesker i fattige deler av verden er truet på livet av klimaendringer. Oljeindustrien står i dag for en fjerdedel av den norske klimaforurensingen - veksten framover vil være gigantisk. Og sånn vil de at det skal fortsette. I femti nye år. Vi kaller det til og med for nysatsing og modernisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer