Den siste tempelridderRiddere, gudstro og action

Mystikk og hemmeligheter i det som kan bli sommerens suksessthriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Da Vinci-koden» har vært inspirasjonskilde for et stort antall thrillere, stort sett av det lite inspirerende slaget. Men siden alle elsker gode konspirasjonsteorier, vil det neppe bli slutt på bøker hvor mer eller mindre fantasifulle opplegg får luft under vingene. «Den siste tempelridder» viser da også at alle de gode ideene langt fra er brukt opp. Den libanesiskfødte debutanten Raymond Khoury har skrevet en av de mest overbevisende spenningsbøkene i kjølvannet av «Da Vinci-koden». Her veksler historie, religion, fakta, fiksjon, action og eventyr i en ofte nervepirrende og stort sett overbevisende gjennomført roman.

Trosaspektet

Men boka er lagt opp som en actionthriller, med de sedvanlige banalitetene det medfører.Hovedpersonene er den sexy, ikke-troende arkeologen Tess Chaykin og den barske, katolske FBI-agenten Sean Reilly. Trosaspektet er faktisk svært viktig i denne sammenhengen, for i løpet av «Den siste tempelridder» slår fundamentet i kristendommen store sprekker, så alvorlig at hele grunnlaget for troen på Jesus står i fare. For mange hundre millioner mennesker er det noe man ikke tuller med - det har oppstyret rundt Dan Brown og «Da Vinci-koden» vist - og Khoury beveger seg til tider på tynn is, han også.En stor utstilling av skatter fra Vatikanets enorme samling skal åpnes på Metropolitan Museum of Art i New York, når fire ryttere - i drakter som identifiserer dem som tempelriddere - inntar museet og stjeler det de får tak i. Men den ene ridderen er bare ute etter én ting: En gammel krypteringsmaskin. Tess er et skremt vitne til aksjonen, og hennes observasjoner og kunnskaper gjør henne til en ressursperson for FBIs etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer