KOMMENTARER

Fredelig vending i Jerusalem:

Den siste uroen kan føre til at palestinere flest velger en ikke-voldelig kamp mot den israelske okkupasjonen

Mot Israel med bønn.

TILBAKE: Med Klippemoskeen i bakgrunnen ber nå palestinerne igjen på den hellige plassen Haram al-Sharif, av jødene kalt Tempelhøyden. Foto: AP/NTB Scanpix
TILBAKE: Med Klippemoskeen i bakgrunnen ber nå palestinerne igjen på den hellige plassen Haram al-Sharif, av jødene kalt Tempelhøyden. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

– NÅ PEPRER VI israelelske politifolk og soldater med bønner og ikke med steiner, sa den palestinske Jerusalem-kommentatoren Ahmad Buderi til Al Jazeera sist fredag, etter at israelske myndigheter hadde fjernet alt overvåkingsutstyr ved Haram al-Sharif/Tempelhøyden. Etter to ukers protester vant palestinerne sin kanskje største seier over de israelske okkupasjonsmyndighetene siden Øst-Jerusalem ble erobret fra Jordan under Seksdagerskrigen i 1967.

KRISA, som begynte med at tre israelske palestinere skjøt og drepte to israelsk-drusiske politifolk ved al-Aqsa-moskeen 14. juli, ser ut til å innebære et paradigmeskifte i den palestinske motstandskampen. Da israelerne med begrunnelse om sikkerhet installerte metalldetektorer og overvåkingskameraer ved den hellige plassen, nektet palestinerne å gå inn dit for å be. I stedet ba de i gatene i nærområdet. Sjøl om det i begynnelsen var flere sammenstøt mellom palestinere og israelske politifolk, var det de stille demonstrasjonene som etter hvert ble kjennetegnet på denne korte, men viktige hendelsen i Jerusalems så ofte blodige historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer